2015. augusztus 13., csütörtök

Angry Birds torta, csokis mascarpone ízben


Egy kedves ismerősöm kisfiának szülinapjára
készült a torta.
Lehetőségként először a kukásautó merült fel de 
végül egy másik kedvenc(ek) nyert, mégpedig a madarak. :)
Tetszetős kihívás volt, örültem a feladatnak és szerettem minden mozzanatát.
Kicsit úgy éreztem magam, mint egy órákig lelkesen gyurmázó óvodás! :D



Hozzávalók:
1 db 24-26 cm-es olajos piskóta

Krém:
250 g mascarpone
20 dkg porcukor (ez ízlés szerint növelhető)
3-4 ek. holland kakaópor vagy 1 tábla étcsoki
(most előbbi került bele és némi csokoládé aroma, ami kiemelte az ízeket)
250 ml tejszínhab
1 cs. expressz zseléfix

Burkolás:
25 dkg puha margarin
25 dkg porcukor
1 csipet só
1-2 ek. ízlés szerinti aroma, pl. csoki, rum, mandula,

 50-60 dkg zöld unidec vagy házi fondant
ill. kell még piros, fekete, barna, kék , fehér, szürke sárga
Alapszínekből keverhetőek is.

továbbá a tetejére 
  ezüst csoki dísz


Elkészítés:
A figurákat előre elkészíthetjük.


A csúzli hurkapálcából készült.
A tetejét a 3/4 résznél bemetsszük, h. Y formát kapjunk
Benedvesítjük, az anyaggal bevonjuk.
Nem baj, ha nem egyenletes, ettől lesz fa hatása.
Kicsit az aljánál hagyjunk ki a hurkapálcából, 
ezt a részt hungarocellbe szúrhatjuk, hogy kiszáradjon
és a felesleget később levághatjuk.
Én fűvel, kövekkel takartam.
Ételfesték filccel csíkoztam, hogy még valósághűbb legyen.



A piskótát elkészítjük a fenti linken szereplő recept alapján.

A krémhez a mascarponét kikeverjük a porcukorral és a kakaóval,
vagy az előzőleg megolvasztott csokival.
Igény szerint aromával ízesítjük.
A habot felverjük a zseléfixszel és a csokis krémhez keverjük, 
óvatosan, hogy ne tőrjük össze a habot.

A lapot 3 részre vágjuk, betöltjük egyenletesen.
 Lemérjük mérőszalaggal, mekkora a burkoló anyag szükségeltetik és
a tortát kis időre hűtőbe tesszük.


A puha margarint  többi hozzávalóval alaposan kihabosítjuk
és a tortát szépen lekenjük vele, ezzel alapot adva 
a burkoló anyagnak.
Ismét hűtőbe helyezzük.

A burkoló anyagot átgyúrjuk és keményítős munkalapon kinyújtjuk,
majd a tortára terítjük, mindenhol alaposan elsimítjuk.
Az alját tetszés szerint keretezzük, díszítjük 
(nedves ecsettel rögzítjük az alját) .
Enyhén vizes ecsettel rögzítjük a figurákat, ezüst csokidísszel
szegélyezzük. 
A tortát is átkenjük nedves ecsettel ( a csokidíszhez ne érjen víz) .
Vigyázzunk! A különböző színek után öblítsük ki az ecsetet.

  




  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése