2014. március 30., vasárnap

Paplan sütemény


Nevét formájáról kapta, hiszen úgy néz ki, mint egy jól kitömött paplan :)
Tésztája megtévesztő lehet, mert elég sűrű nyersen de, 
amikor elkészül nagyon finom puha lesz,  másnapra pedig még tovább puhul.
Kinézete ellenére nem macerás és 
magától alakul ki ilyen csodás formára sütés közben.
Ez a süti velünk együtt dolgozik ;)


Hozzávalók:
tészta
3 egész  tojás
20 dkg kristálycukor
1,2 dl olaj
40 dkg liszt
1 cs. sütőpor
1,5 dl langyos víz
 3 ek. kakaópor

krém:
1 cs. vaníliás pudingpor
4 dl tej
3 ek. kristálycukor
50 dkg túró 
1 tojássárgája
1 cs. vaníliás cukor


Elkészítés:
A tojásokat kikeverjük a cukorral, az olajjal.
Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, ill. a langyos vizet, majd legvégül a kakaót is belekeverjük.
A krémhez, kevés tejben kikeverjük a pudingport a cukorral, majd a többi tejhez öntve sűrűre főzzük és kihűtjük.
A túrót áttörjük, a tojássárgáját elkeverjük benne a vaníliás cukorral együtt, majd az egészet összedolgozzuk a kihűlt pudinggal, gépi habverő segítségével.
A tésztát sütipapírős vagy kikent /lisztezett tepsibe terítjük, lehetőleg egyenletesen.
Ezután habzsákba vagy zacskóba teszünk annyi krémet, hogy kényelmesen tudjunk dolgozni és csillagcső(Én 9mm-eset használtam) segítségével a tésztára nyomjuk.
Élőszőr hosszába csíkoztam, majd keresztbe és addig folytattam, míg a krémből volt, újra és újra vastagítva a csíkokat a fenti kép szerint, formás kis négyzeteket kapva.
Előmelegített sütőben, kb. 175C°-on tűpróbáig sütjük.
A tésztán végezzük a próbát, mert a krémes rész lágy marad ;)
Miután kihűlt, szépen tudjuk szeletelni a krém mentén, így minden kis kockát a lágy túros krém keretez majd :)









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése