2013. június 2., vasárnap

Jóság szelet



A leveles tészta kedvelőknek egy habos, meggyes finomság. :)

Hozzávalók:

500 g leveles tészta
Meggykrém:
1 üveg meggybefőtt vagy
40 dkg körüli friss meggy
(Amennyiben ez utóbbi verziót választjuk, úgy a befőtt levét 3-4 dl folyadékkal helyettesítsük, ami lehet hígított meggyszörp, vagy meggylé, ill. a cukorral kissé összefőzött meggy leszűrt leve.
8 ek. búzadara
3 ek. cukor
 Vaníliás krém:
8 dl tej
2 cs. vaníliás puding
3 ek. cukor
8 dkg vaj/margarin


Tetejére:
500 ml tejszín, hulala tejszínt ajánlok de ehhez a meggle cukrász hab is alkalmas
2 cs. habfix




Elkészítés:

A tésztát kiolvasztjuk, hogy nyújtható legyen.

 Ketté vágjuk.
Kinyújtjuk az egyik felét téglalap formára (25*35 cm-es re) , 
majd egy tepsi hátán aranyszínűre sütjük, pár perc alatt, kb. 175°C-on. 
A másikat is kinyújtjuk, kockákra vágjuk, úgy sütjük meg, az előzőek szerint.
A meggyes krémhez, a meggy levét felfogjuk, elkeverjük benne a búzadarát és a cukrot, majd állandó keverés mellett besűrűsítjük. 
A meggyet apróra vágjuk és belekeverjük a krémbe.
 Ezt a krémet, még langyosan az alsó lapra simítjuk.
 A vaníliás krémhez, a tejben megfőzzük a pudingot a cukorral,  sűrűn kevergetve, takarék lángon. 
Majd langyosra hűtjük.
A margarint kikeverjük és a krémhez adjuk.
A vaníliás krémet a meggyes krémre simítjuk.
A tejszínt a habfixszel felverjük és rásimítjuk a vaníliás krémre. 
A tetejét kirakjuk a kockákra vágott lappokkal.
Porcukorral megszórjuk.
Hűtőben pihentetjük!
 Másnap az igazi, akkora szépen összeáll, könnyeben szeletelhető :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése