2018. március 23., péntek

Túrós- sajtos zabpogácsa


Rendkívül gyorsan összeállítható és elkészíthető egészséges pogácsa.
Magában majszolgatni, reggelire, ill. ha megéheznénk
vagy levesek mellé ebédre, egyaránt jó ötlet lehet!


Hozzávalók:
25 dkg zsírszegény túró
2 egész tojás 
1 kk. só
3 ek. zabliszt
3 ek. zabpehely
15 dkg reszelt sajt
A sajt nagyobb része a tésztába megy, a maradékkal megszórjuk.




Elkészítés:
A túrót áttörjük.
Hozzáadjuk a tojásokat, sót és a többi összetevőt, 
majd 30 percet pihentetjük.
Szilikon lappal vagy sütőpírral bélelt tepsire 
kis halmokat készítünk. 
(Kissé ragacsos az állaga!)
Megszórjuk a sajttal, és előmelegített sütőben, 
kb. 170 C°-on aranyszínűre sütjük.
A sütési hőfok és idő, sütőnként eltérhet!
A túrótól és sajttól a pogi belseje nedvesebbnek tűnhet!  



Ötlet! 
A sajt alatt vagy helyett a tetejét mákkal, 
szezámmal, lenmaggal vagy chiamaggal is megszórhatjuk. 
Utóbbi a tésztába téve is finom! :)



2 megjegyzés: