2013. augusztus 13., kedd

Rántott hús sütőben sütve


                                                 Nem tudom ki, hogy van vele, Én nem igen szeretem,
                                                       amikor a rántott hús sütése közben minden tiszta olaj,
                                                       hiszen fröcsög közben oda is, ahova nem akarjuk :D
                                       A lakásban terjengő, mindent átjáró sült szagról már nem is beszélve.
                                 Nem kell állandóan fordítgatni, szedegetni, új adagot az olajba tenni.
                         Még a fritőznél is kényelmesebb és szagmentesebb verziót hoztam nektek!
  A végeredmény épp olyan finom lesz,  mint ahogyan mindnyájan szeretjük a rántott húst! ;)


                                                                           Hozzávalók:
                                                                      kb. 1-1,5 kg hús                            
                                 bármilyen hús lehet, amit eddig is rántott húsként kedveltünk
                                                                  amit nem mellesleg imádunk
                                                                       A panírozáshoz:
                                                                          kb. 2-3 tojás
                                                                          1/2 dl  tej
                                         1/2 dl ét vagy olíva olaj+ kevés a tepsibe és a húsra
                                                                         só a húshoz és a panírhoz
                                                                          kb. 25 dkg liszt
                                                                         25 dkg  zsemlemorzsa


                                                                              Elkészítés:
                                                                     A húsokat megtisztítjuk.
                                                                       Leszárítjuk, sózzuk.
                                     A tojást felverjük, sózzuk és hozzáöntjük a tejet és az olajat.
                               A szokott módon bepanírozzuk húst, először a lisztbe, majd a tojásba,
                                                            végül a morzsába forgatva.
                                                    Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, 
              melyre még előtte egy kevés olajat eloszlattunk, ebben egy szilikon ecset is segíthet.
                                                        Egy kevés olajjal meglocsoljuk őket.
                                (Sütés közben először, a párolódás folyamatában képlékenyebb,
          így óvatosan bánjunk vele, míg nem stabilizálódik a panír ne forgassuk! )
                         A sütés vége felé, a húsokat fordítsuk át, így a másik fele is ropogósra sül.
                                A lakásban  garantáltan kellemes illat fog terjengeni,
                             a sült olajszag helyett és a munkánk is kevesebb lesz vele eztán! ;)
                                 A lakásban  garantáltan kellemes illat fog terjengeni,
                            a sült olajszag helyett és a munkánk is kevesebb lesz vele eztán! ;)
                                                     Az íze? Tökéletes! Belül omlós, kívül ropogós!



A hőfok sütő függő!
Kinek, milyen erős.
Én 160C° -180C° között sütöttem.
Eleinte magasabban, hogy a panír stabilizálódjon,
 majd visszavettem, hogy átsüljön rendesen.
A vége felé pedig ismét feltettem.
A sütési idő 45-60 perc között.

                                                                             
Tálalási javaslat:
 



4 megjegyzés:

  1. Nagyon erdekes,es oszinten mondva vasarnapra elkeszitem,mert mostanaba amijen meleg van a sutest el kell felejtsuk,koszonom a receptet es varok masakat is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Gyöngyi!
      Örülök, hogy olvasod a blogot és, hogy tetszett a recept!
      Bármikor szívesen látlak az oldalon! ;)

      Törlés
  2. Nagyon klassz! Mondjuk engem érdekelt volna az is, hogy hány fokon és mennyi ideig kell sütni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez sütő függő lehet,. de kb 175-180C°-on süthető. Az így készített húsnak ugyanannyi az elkészítési ideje, mint a sima sülteknek, legyen az szárnyas vagy sertés, kb. 1-2 óra közötti idő. A rántott zöldségek is készíthetőek ily módon, azoknál is, ha a panír szép arany színű, késznek tekinthető. :)

      Törlés