2015. március 18., szerda

Cukkinis süti mogyoróval és csokival

                             
 
Nekem nagy kedvencem a cukkinis sütemény!
Omlós, puha, felhőbe harapós élmény.
Hamar megvan és könnyűsége nem terheli a pocakokat,
főleg egy kiadós ebéd után. 
Furának tűnhet, hogy zöldségből készül sütemény
de merem garantálni, hogy ízleni fog! :)



Hozzávalók:
2 bögre liszt
1/2 cs. sütőpor
1/2 kocka margarin (125 g)
1/2 bögre olaj
1 és 3/4 bögre kristálycukor
2 egész tojás
1 (kis) doboz natúr joghurt
1 cs. vaníliás cukor vagy helyettesítve,
 pár kupaknyi vanília kivonat
1 kisebb cukkini kb. 2 bögrényi de,
 ha  picivel több, az sem baj
1 csipet só
15-20 dkg mogyoró (durvára törve)
10 dkg étcsoki vagy ugyanennyi tortadara


                          Elkészítés:
A cukkinit gyaluljuk le és sózzuk meg,
 hogy a felesleges lé eltávozzon.
Keverjük ki a cukrot a margarinnal.
Adjuk hozzá a tojást, majd az olajat is.
A lisztben elkeverjük a sütőport, 
majd ezt is hozzáadjuk és utána a joghurtot is.
Jöhet a jól kinyomkodott cukkini, 
aztán a csoki és a mogyoró fele. 
(Nyugodtan keverjük géppel az egészet, 
míg a liszt bele nem kerül kicsit magasabb, 
majd azt követően lassú, szinte csak keverő fokozaton.)
Miután sütőpapírral bélelt vagy kikent tepsibe tettük,
 a maradék mogyoróval és csokival szórjuk meg a tetejét. 
Előmelegített sütőben, kb. 175°-on süssük tűpróbáig.
A tűpróbánál megtévesztő lehet, 
a villán vagy tűn maradó olvadt csoki, 
ami nem azt jelenti,
 hogy nincs kész a süti.
Az oldalát is nézzük és, ha már szép színe van, 
akkor jó, nem kell túl sütni!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése