Igazán gyors finomság kerülhet ezekkel a szárnyakkal az asztalunkra!
Süthetjük grillezve faszénen a szabadban, de a sütőben sütve is ízletes
lesz a végeredmény!
Hozzávalók:
min. 12 db csirkeszárny
de, ha éhes a család duplázzunk egyből :D
só, barbecue szósz
(ha van saját készítésű, ha nincs a bolti is tökéletes, Én is azzal készítettem)
olaj, víz
Elkészítés:
A szárnyakat tisztítsuk, ha kell pörköljük is le és mossuk meg alaposan.
Sokan eltávolítják a szárnyak végét de Én kifejezetten szeretek
elnyammogni velük így, ha más is osztja ezt a nézetet, hagyja rajta nyugodtan. :)
Papírtörlővel töröljük át őket, majd sózzuk
de a szósz sótartalmának figyelembe vételével!
Következő lépésként alaposan kenjük át minden oldalát barbecue szósszal.
Ezután helyezzük tepsibe, locsoljuk meg olajjal és öntsünk alá némi vizet.
Előmelegített sütőben, kb.175 C°-on, időnként saját levével meglocsolva süssük készre.
Faszénen sütve, a már parázsló faszénre kerüljön, grilltálcára téve.
Itt forgathatjuk és, ha kell időnként még tehetünk rá szószt.
Coleslaw salátával és/vagy hasábburgonyával tálaljuk.
-----KERESD A HIBÁT-----
-----NA MEGVAN? :D -----
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése