2015. március 17., kedd

Barbecue csirkeszárnyak


Igazán gyors finomság kerülhet ezekkel a szárnyakkal az asztalunkra!
Süthetjük grillezve faszénen a szabadban, de a sütőben sütve is ízletes
lesz a végeredmény!


Hozzávalók:
min. 12 db csirkeszárny 
de, ha éhes a család duplázzunk egyből :D
só, barbecue szósz 
(ha van saját készítésű, ha nincs a bolti is tökéletes, Én is azzal készítettem)
olaj, víz



Elkészítés:
A szárnyakat tisztítsuk, ha kell pörköljük is le és mossuk meg alaposan.
Sokan eltávolítják a szárnyak végét de Én kifejezetten szeretek
elnyammogni velük így, ha más is osztja ezt a nézetet, hagyja rajta nyugodtan. :)
Papírtörlővel töröljük át őket, majd sózzuk 
de a szósz sótartalmának figyelembe vételével!
Következő lépésként alaposan kenjük át minden oldalát barbecue szósszal.
Ezután helyezzük tepsibe, locsoljuk meg olajjal és öntsünk alá némi vizet.
Előmelegített sütőben, kb.175 C°-on, időnként saját levével meglocsolva süssük készre.
Faszénen sütve, a már parázsló faszénre kerüljön, grilltálcára téve.
Itt forgathatjuk és, ha kell időnként még tehetünk rá szószt. 
Coleslaw salátával és/vagy hasábburgonyával tálaljuk.  


-----KERESD A HIBÁT-----


-----NA MEGVAN? :D -----



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése