2014. január 13., hétfő

Kakaós csiga gyorsan



Nincs kelesztés, időhúzás, korgó gyomorral várakozás! Csak gyors előkészület és gyorsan üresedő tányér! ;)
Reggelire, vacsorára egyaránt ajánlom. Vagy csak úgy! :)

Hozzávalók, tészta:

25 dkg túró
25 dkg finomliszt (rétes liszttel vegyítve is lehet készíteni)
1/2 dl tej
1/2 cs. sütőpor
10 dkg porcukor
csipetnyi só
5 ek. étolaj
töltelék:
1 ek. étolaj
4 ek. porcukor
2 csapott ek. kakaó

Elkészítés:

A túrót összetörjük és kikeverjük a cukorral, apránként hozzá adagolva a tejet ill. az olajat.
(gépet használhatunk, bár Én lusta voltam elővenni és kézzel kevertem :P )
Ezután a lisztet sütőport és a sót adjuk a tésztához.
Szépen átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk.
A kinyújtott tésztát (ecset segítségével) lekenjük az olajjal,  majd rászitáljuk a porcukros kakaót.
A tésztát szépen feltekerjük, majd ujjnyi vastag csigákat vágunk belőle.
Sütőpapírral bélel tepsibe fektetjük és előmelegített sütőben, 175C°-on,   kb. 20 perc alatt megsütjük, világosabbra hagyva, hogy ne száradjon ki. ( vigyázat, sütőnként eltérhet az  idő)
Frissen porcukorral meghintve tálaljuk! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése