2014. január 7., kedd

Csirkemell őzgerincben sütve

A sütőm haldoklásának egyik terméke  (több másik között) ez az Isteni fogás!
Szerencsére az íze ettől eltekintve tökéletes lett!
Kicsit a teteje jobban megpirult és miután lapka sajttal pakoltam meg, ez viszonylag hamar megtörtént :)
Hozzávalók:
70 dkg-1 kg csirkemell (kb. egy egész nagyobb példány kicsontozva)
1 nagyobb  csomag szeletelt bacon
10-15 dkg reszelhető sajt (vagy lapka de azzal óvatosan ne égjen meg! ;) )
1 kis doboz tejföl
2 tojás
3 ek. liszt
só, bors
kevés zsemlemorzsa
Elkészítés:
A csirke mellett tisztítjuk, majd  csíkokra vagy kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és állni hagyjuk pár percet.
A tejfölben kikeverjük a lisztet , a tojást, kb. 10 dkg reszelt sajtot és kevés sóval, borssal ízesítjük.
Az őzgerinc formát kivajazzuk, vagy olajjal megkenjük, megszórjuk zsemlemorzsával,
majd a bacon szalonnát belesorakoztatjuk.
Erre öntjük a masszával összekevert csirke mellett, majd a bacont ráhajtva befedjük.
A maradék reszelt sajttal megszórjuk és szép pirosra sütjük, 175 C °-on.
Sült burgonyával tálaljuk! :)

közöskedd
A recept részt vesz Konyhalál-KözösKedd gyűjteményében




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése