2014. január 10., péntek

Málna torta sütés nélkül


A Blogkóstoló 14. fordulójára készült ez a kis csoda, melynek háziasszonya 
egyik kedvenc bloggerem Konyhalál :)
 Moha mama blogját a -Mikor mennyi blogot kaptam :)
Mikor ellátogattam Moha mamához, első pillantásra beleszerettem, na ne értsétek félre,
 Moha mama szedres csodájáról van szó! :)
Egyszerű, mutatós és nem utolsó sorban, az ünnepek utáni dőzsölés kellemes levezetése
 ez a fantasztikus desszert.
A kevesebb néha több elve, tökéletesen érvényesül!
Azon túl még inspiráló is, mert újabb változatok elkészítésére ösztökél! ;)
Az eredeti változattól nem sokban tértem el. 
A formán változtattam, így nálam kerek lett. :) 
Illetve került a tetejére némi zselé réteg, egy könnyed befejezése képen a műnek.
Szeder helyett pedig, málna lett a főszereplő, 
mivel nyáron került a fagyasztóba pár csomaggal a kertből.
Köszönöm Moha mama a nagyszerű receptet! ;)


Hozzávalók:
kb. 20 dkg málna, párat tegyünk félre a tetejére

Málnás réteg:
2 dl víz
10-12 dkg kristálycukor
1 cs. vaníliás cukor
10 dkg búzadara

Pudingos réteg:
6 dl tej
2 cs. vaníliás puding
kb. 15 dkg kristálycukor

Piskóta:
24-es tortaformába: 12 db babapiskóta
(11 egész és 1 db a rések kitöltésére)

Tetejére:
1 cs. piros tortazselé

Elkészítés:
A vízben elkeverjük a sima és a vaníliás cukrot, felforraljuk, majd belekeverjük a búzadarát és főzzük egy ideig.
Mikor kezd sűrűsödni, hozzáadjuk a málnát és összefőzzük, kis lángon, folyamatosan keverve, míg a búzadara teljesen meg nem dagad.
A pudingos réteghez, kevés tejben elkeverjük a pudingokat és a cukrot, majd a többihez keverve készre főzzük.
A torta formát kiöblítjük hideg vízzel és az aljára öntjük a málnás réteget.
Erre rendezzük a babapiskótát. 
Majd ráöntjük a pudingos rétegünket és eligazítjuk, ha szükséges.
(Nem baj, ha még meleg kicsit a 2 krém, hisz így a piskóta is kellemesen átpuhul.)
Az egészet hagyjuk hűlni.
Mikor ez megtörtént, a zselét elkészítjük a tasakon található leírás szerint.
A torta tetejére terítjük, befejezés képen pedig rásorakoztatjuk a málnaszemeket. 
A tortát a hűtőbe helyezzük pár órára.
Tipp: 
Mielőtt a kapcsos forma oldalát levesszük a tortáról, késsel vagy simítóval, óvatosan válasszuk el a sütitől.
Könnyen elválik de így biztos nem szakad meg.
Más gyümölcsöket is használhatunk! ;)
Aki nem tud vagy nem szeret sütni de szeretné szeretteit meglepni, bátran szülinapi tortává is kinevezheti! ;)








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése