2013. szeptember 18., szerda

Ribizlikrémleves

Könnyű és kellemes felvezetése lehet az ebédünknek ez a leves.
Hidegen és langyosan egyaránt jól fog esni! :)
Hozzávalók:
50 dkg ribizli,
1-2 darab fahéj
pár szem szegfűszeg
kb. 6 ek. cukor,
2 dl tejszín
vaníliás cukor vagy eszencia
1-2 csapott ek. keményítő, annak függvényében, hogy milyen sűrűn szeretjük
víz
Elkészítés:
A vizet feltesszük a cukorral fahéjjal és a szegfűszeggel.
Ha már forrni kezd, hozzáadjuk a ribizli szemeket is, majd a cukrot..
Amikor a ribizli megfőtt, levesszük és szűrőn átpasszírozzuk.
Az így kapott levest visszatesszük a tűzhelyre, hozzáadjuk a vaníliás cukrot vagy eszenciát és ,mikor forrni kezd, hozzáadjuk a keményítővel elkevert tejszínt is, majd röviddel utána elzárjuk.
Tejszínhabbal tálaljuk és ha szükséges még cukorral is ízesíthetjük.
Nyáron kizárólag lehűtve ajánlom! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése