Hozzávalók:
1 nagyobb paradicsom konzerv
liszt, olaj, piros paprika, só, cukor, víz
Főtt hús, mely a legjobb, ha húslevesben készül a szósz mellé.
Ez lehet sertés, marha vagy éppen pulyka hús is.
0,5-1 kg burgonya
Elkészítés:
A lisztből, olajból rántást készítünk.
Amikor már szép aranybarna félrehúzzuk, beletesszük a pirospaprikát,
a paradicsomot és 1-1,5 langyos vízzel felöntjük, majd jól elkeverjük, hogy csomómentes legyen és visszatesszük a tűzre, tartalék lángon.
Sózzuk és cukrozzuk, szánk íze szerint.
Míg fől a szósz, a burgonyát megpucoljuk és megfőzök, majd szűrés után összetörjük.
A közben elkészült paradicsomszósszal és főtt hússal, melegen tálaljuk.
Tipp:
A szószba tehetünk főzés közben, némi zeller levelet,ami pikáns ízt kölcsönöz neki!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése