2013. május 31., péntek

Narancs krémes torta

Ballagási köntösbe öltöztetett narancskrémes torta.
Kislányom oviba készített tortája, így sajnos felvágása után nem készült róla fotó.

Hozzávalók:
Csokis tortalap
3 tojás, 19 dkg cukor, 19 dkg finomliszt, 0,75 dl olaj, 0,75 meleg víz, 1 cs sütőpor, 2 ek, kakaó,
3 kupak csokoládé eszencia(kihagyható)
kevés tört csoki, akár otthon fellelhető maradék csokikból
24-es v- 26-os, sütőpapírral bélelt formában, tűpróbáig sütjük.
A torta forma alját rajzoljuk körbe a papíron, vágjuk ki és könnyedén belemegy a forma aljába.

Krém:
1 cs. vaníliás puding
3 dl tej
15 dkg cukor
1 narancs reszelt hája és leve
10 dkg margarin

Elkészítés:
4 kupak vérnarancs eszencia(kihagyható, viszont szép színt ad)
Kevés tejben kikeverjük a cukrot és a pudingot, majd a maradék tejjel együtt egy lábasba öntjük
Belereszeljük a narancs héjat és belefacsarjuk a levét is, majd beletesszük a vérnarancs eszenciát.
Ezután sűrűn kevergetve, takarék lángon készre főzzük és kihűtjük.
Ha kihűlt a puha vajat géppel beledolgozzuk, hogy selymes állaga legyen.

Külső krém borítás:
Vajkrém (minden vajkrém alapja!)
12.5 dkg margarin
250 g porcukor
2 ek. forró víz
1 cs. vaníliás cukor
az alap plusz összetevői:
3 kupak vérnarancs eszencia 
2 kupak sárga ételfesték(maxaroma kb. 80 ft)
Elkészítés:
  A margarint jól kikeverjük, hozzászitáljuk a porcukrot, hozzáadjuk a vaníliás cukrot
és jól összedolgozzuk, legalább 10 percig keverjük géppel.
A folyadékokat/színezőt közben hozzáadhatjuk de, ha virágdíszt vagy szöveget is szeretnék a tortára készíteni belőle, akkor kevesebb folyadékot adjunk hozzá, mert úgy könnyebben dolgozhatunk vele ill. az esetben osszuk két részre. 


Külső borítás 2.:
1 1/2 cs babapiskóta
 kb. 1 1/2 m-nyi selyemszalag
1 narancs a díszítéshez

Torta összeállítása:
A torta lapot tortacsipkére és egy megfelelő tálcára tesszük.
Szélei alá papírcsíkokat vágunk, hogy ne kenjük össze a csipkét(ezt a végén óvatosan eltávolítjuk).
A lapot megfelezzük, és megkenjük a pudingos narancskrémmel.
Ráhelyezzük a tetejét és egyenletesen befedjük a vajkrémmel a tetejét és oldalát is.
A maradék vajkrémet, habzsákba töltjük és ízlés szerint díszítjük a torta tetejét, narancs szeletekkel kombinálva. 
Kislányom másik, fondant tortájáról csentünk virág díszt, így az került a tetejére és két ballagó figurával is feldobtuk.
A torta oldalát, kívülről befedjük a babapiskótával, majd végezetül szalaggal körbekötjük.
A gyerekek 5 pontra értékelték az ovis banketten , sőt a szülőknek is bejött, így bátran ajánlhatom! ;)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése