2013. május 27., hétfő

Ribizlis tutti-frutti torta

Hozzávalók 24-26-os formához
tészta:
3 tojás
19 dkg cukor
19 dkg finomliszt
0,75 dl olaj
0,75 dl meleg víz
1 cs. sütőpor
2 kupaknyi folyékony ételfesték
ribizli ízlés szerint(fagyasztott is lehet)

Krém:
4 dl tej
1 cs. tutti-frutti ízű pudingpor
15 dkg cukor
15 dkg margarin
(aki szeretné, a krémbe is tehet ribizli szemeket)

Díszítés:
500 ml meggle cukrászhab
2 cs. habfix
1 1/2 cs. babapiskóta
ribizli a közepére, ízlés szerint
1 cs. tortazselé, kevés cukor

 díszítés: 1 tojásfehérje, 15 dkg porcukor, pár szem ribizli, menta levél, 
otthon fellelhető, masninak alkalmas szalag.

Elkészítés:
Első lépésként, az előzőleg jól lehűtött habot a habfixszel felverjük és hűtőbe tesszük felhasználásig.
Ezután elkészítjük  a torta közepének ékét.
Mirelit ribizli esetén, a kiengedett, lecsepegett ribizlit megszórjuk cukorral, kör formába , sütőpapírra rendezzük.
A leírtak szerint elkészített torta zselét ráöntjük és hagyjuk megkötni a hűtőben.
A díszítéshez felverjük a tojásfehérjét a cukorral, sütőpapírra korongokat nyomunk,
ribizlit teszünk a közepébe és a sütőben kiszárítjuk, kissé megsütjük.
(ha keményebb habot készítünk, habcsók formákat is nyomhatunk a korongok helyett)
 A tészta hozzávalóit gép segítsége nélkül összekeverjük és tűpróbáig sütjük, sütőpapíros vagy kikent formában.
( a torta alját körbe szoktam rajzolni a papíron, azt kivágom és belehelyezve a formába sütöm ki a tésztát, ez több lap sütése esetén a legpraktikusabb megoldás)

A krémhez, a cukorral és kevés tejjel kikeverjük a pudingot, majd a többi tejhez öntve, kis lángon, sűrűn kevergetve készre főzzük és kihűtjük.
Ezután a puha vajjal összedolgozzuk gép segítségével, hogy selymes krémet kapjunk.
Míg vár a sorára, hűvös helyre vagy hűtőbe tesszük.
A tortalapot tálcára helyezzük, esetleg tortacsipkére.
Trükk:Mielőtt díszítek, kis méretű vékony lapokat a torta alá helyezek, 
melyeket díszítés után kihúzok, ezáltal nem lesz maszatos a tálca, sem a csipke! 
Legközelebb lefotózom ezt a fázist ;)

Kettévágjuk a lapot, megkenjük a krémmel, majd ráhelyezzük a tetejét és arra is kenünk egy vékony réteget.
Az egész tortát befedjük egyenletesen a tejszínhabbal.
Körbe kirakjuk babapiskótával.
A zselés ribizlit, ha még engedett levet, papírtörlővel átitatjuk és a torta közepére tesszük.
A tojáshab korongokat köré helyezzük, ha pedig maradt még tejszínhab, a réseket kitölthetjük vele.
A díszek közé mentaleveleket teszünk és a torta külsejére masnit helyezünk. 
Ha nem ér körbe, tiszta dróttal a tortalapba szúrjuk, mint Én is tettem :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése