2013. május 18., szombat

Hókocka


Hozzávalók:
Tészta
60 dkg liszt
10 dkg margarin vagy zsír
2 eg. tojás
10 dkg cukor
2 kis dobozos tejföl
1 dkg szalagáré
Krém:
1 l tej
7 ek. liszt
2 eg. tojás
30 dkg cukor
15 dkg margarin
1 cs. vaníliás cukor

A tészta hozzávalóit összeállítjuk és 4 részre osztjuk, majd tepsi méretűre nyújtjuk. 
A tepsit megfordítjuk és kisütjük laponként a hátulján a tésztát.
A tejet a liszttel, vaníliás cukorral, a tojásokkal és 20 dkg cukorral megfőzzük,lehetőleg csomómentesre, folyamatos kevergetés mellett.
A maradék 10 dkg cukorral a vajat habosra keverjük és a krémhez adjuk, 
ami már legalább langyosra hűlt.
A tészta lapokat megkenjük, majd a süteményt egy napig pihentetjük, vagy legalább éjszakát.
Kockákra szelve, porcukorral megszórva tálaljuk.
Sütési hőfok:175 ° C

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése