2016. április 25., hétfő

Traktor Tom torta


Egy komoly minőség ellenőrzésen vett részt az egyik munkám!
 Az erdei gyümölcsös ízű Traktor Tom torta igazi szakértő kezekbe került, 
ahol alávetették egy alapos vizsgálatnak, külsőt és belső egyaránt érintve. 
A teszt pozitív eredménnyel zárult, a kis minőségbiztosok elégedettek voltak.
A jóleső visszajelzést mindenképpen szeretném idézni! 
"Szia! Most ért véget a buli
...nagyon finom volt a torta....a picinek a nap csúcspontja az volt, hogy a tortát ízlelgette és nézegette...tehàt KÖSZÖNJÜK! NÉHÁNY FOTÓ A TORTÁRÓL ÉS ARRÓL, AHOGY A GYEREKEK FELFEDEZIK A REMEKMŰVEDET!!!"NÉHÁNY FOTÓ A TORTÁRÓL ÉS ARRÓL, AHOGY A GYEREKEK FELFEDEZIK A REMEKMŰVEDET!!!"


A piskóta másfélszeres mennyiségű
24-26 cm-es Olajos piskótából készült 
tepsiben sütve 30 személyre.

A krém:
25 dkg mascarpone
1 üveg erdei gyümölcs lekvár vagy dzsem
3 dl hulala
1 cs. expressz zselatinfix

Vajkrém a burkolat alá:
25-30dkg puha margarin
25 dkg porcukor
egy csipet só
ha nem elég puha a margarin vagy olvasszunk rajta
 vagy tegyünk egy-két evőkanál hideg vizet a keverékhez


Elkészítés:
A piskótát megsütjük a linken található recept alapján.
 A krémhez a lekvárt kikeverjük a mascarponéban, majd az
expressz zselatinfixszel felvert tejszínt is beleforgatjuk. 
Betöltjük vele a tortát, lehetőleg egyenletesen.
Némi hűtést követőn, az előzőleg cukorral 
kikevert vajkrémmel bekenjük a torta külsejét és
ismét hűtőbe tesszük, hogy szilárd alapot kapjunk a burkoláshoz.
A tortát ezután burkoljuk. 
Megközelítőleg 90 dkg burkolóanyagra volt szükség.
A maradékból elkészülhetett a szegő és egy kis díszítésre is futotta,
mint falomb, bokor.
Került a tortára egy nem túl professzionális paci, némi szalmabála, 
sütőtök, tó kacsákkal, kavicsokkal, kis virágok, köves út, kerítés
 és a főszereplő traki.
A végén az egész kapott egy vékony olajos kenést.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése