2015. szeptember 19., szombat

Minion torta vaníliás-marcipános ízben



Egy nagyobbacska fiú részére készült a torta.
Az Ő kívánsága volt a Minion, ill. a vaníliás -marcipán ízesítésű krém.
(a visszajelzés is megérkezett , ízlett  a családnak! :) )


Rövid volt a határidő, ezért 
miután nem volt raktáron egy komplett Minion tortához való anyag,
 a tortán, kis figurák képében képviselte magát a Minion társadalom! :D  
Szerettem minden pillanatát a figurák készítésének, 
mert ahogy kirajzolódott az 
arc, vele személyiséget is kaptak 
és szinte hallottam a jellegzetes hangjukat is lelki füleimmel :D


Hozzávalók:
Piskóta
22-25 cm-es olajos piskóta

Krém:
6 dl tej
2 cs. vaníliás puding
18 dkg cukor
25 dkg vaníliás margarin
1 üveg áttetsző mandula aroma
(ebből a piskótára is kenni fogunk)


A figurákhoz:
 sárga, kék, fekete, ezüst, fehér, kevés barna(szem) és kevés halvány piros marcipán
(száj belseje)
(természetesen magunk is kikeverhetjük a színeket, 
illetve összekeverhetjük a masszákat, hogy 
a kellő színt elérjük)


Burkolat:
500 ml tejszín (hulala)
kék és sárga színező
2 cs. habfix

továbbá:
cukordísz és/vagy marcipán a díszítéshez

Elkészítés:

Elkészítjük a Minion figurákat, melyhez a netről kaptam segítséget.

A piskótát megsütjük a linken található leírás szerint és kihűtjük.
A krémhez, kevés tejben kikeverjük a cukorral a pudingokat
és a többi tejhez adjuk, majd csomómentesen sűrűre főzzük.
Folpackot engedünk szorosan a tetejére és kihűtjük.
Amikor már kihűlt, az aroma 3/4-ével és a margarinnal habosra keverjük.
A tortát 3 részre vágjuk.
A maradék aromával lekenjük a rétegeket.
Eloszlatjuk a krémet és rátesszük a következő lapot.
Megismételjük a lépéseket, majd rátesszük a fedő lapot.
A tejszínt elfelezzük, egyiket sárára, másikat kékre színezzük.
Felverjük a habfixel, majd bevonjuk a tortát ízlés szerinti díszítéssel.
Feltesszük a figurákat és, ha szeretnénk még feldobhatjuk marcipán 
vagy cukordíszekkel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése