2014. április 18., péntek

Lenmaglisztes kenyérke




Hozzávalók:
15 dkg Batha -porta lenmagliszt
15 dkg fehér liszt -helyettesíthető más liszttel pl. teljeskiőrlésű, rizs
1 ek. Batha -porta mogyoróliszt
1 ek. Batha -porta tökmagliszt
kevés fűszer a kedvenceinkből
(pl. bazsalikom, oregáno, de el is hagyható)
2 dkg friss élesztő
2 egész tojás
1 csapot tk. só
1 ek. olaj
1,5 dl víz
1 marék tört dió
szezám, lenmag a díszítéshez


Elkészítés:
1 dl langyos és enyhén cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt.
A szárazanyagokat egy tálba összekeverjük.
A tojásokat felverjük, kikeverjük az olajjal, hozzáöntjük a lisztekhez, dióhoz stb...
Ezután a felfuttatott élesztőt is hozzáadjuk és összedolgozzuk.
Sütőpapírral bélelt vekni formába öntjük. Eligazítjuk.
A tetejét megszórjuk a magokkal.
Előmelegített sütőben, 175 C°-on, kb. 40 percig sütjük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése