2014. március 3., hétfő

Sült tejfölös tészta


Gyors főétel a mindennapokra, na meg azért is, mert finom! :)

Hozzávalók:
2 cs. vaníliás cukor
6 dl tej
500 g széles metélt
4 tojás
4 ek. vaj, vagy margarin
3-4 ek. kristálycukor (aki édesen szereti, még egyet tehet bele)
1 citrom reszelt héja
4 dl tejföl
1 ek. zsemlemorzsa


Elkészítés:
 A tejben elkeverjük a vaníliás cukrot és egy nagyobb csipetnyi sóval felforraljuk.
Beletesszük a tésztát és vigyázva, le ne égjen, addig főzzük, míg a tejet be nem issza.
A margarint a cukorral és a tojássárgájával kikeverjük.
Hozzáadjuk a citromhájat, a tejfölt, majd a keményre vert tojáshabot is beleforgatjuk óvatosan.
Kevés krémet félreteszünk,  a többit a tésztára öntjük és szintén óvatosan átforgatrjuk.
Egy 26 cm-es tortaformát kikenünk margarinnal és megszórjuk a zsemlemorzsával.
Beleöntjük és elterítjük a tésztát és a tetejére simítjuk a félretett krémet.
Előmelegített sütőben, 175-180 C ° -on aranybarnára sütjük. 
 Némi pihentetés után, porcukorral meghintve, ill. különböző öntetekkel, lekvárokkal tálaljuk.


                                                                     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése