Gyors és mutatós finomság a túró és a gyümölcs szerelmeseinek.
Könnyű édesség egy kiadós ebéd után :)
Hozzávalók:
10 dkg margarin/vaj
16 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 csipet só
1 tojás
16 dkg liszt
1 kk. sütőpor
Töltelék:
25 dkg túró
1 kis pohár natúr joghurt
10 dkg cukor
6 dkg étk. keményítő
2 tojássárgája
2 tojásfehérje
Díszítéshez:
Szőlő(mag nélküli) Még 2012-ben tettem el szőlő-körte dzsemet. Bár elég régen felbontottam tökéletes állapotban van a hűtőben, arra várva mikor "szerepelhet" , így nem is volt kérdés, hogy ennél a tortánál is segítségemre lesz :)
mandulaforgács vagy szeletelt mogyoró,-utóbbi klasszisokkal olcsóbb és ízre ugyanaz(spar)
Elkészítés:
Egy 26 cm-es torta formát margarinnal kikenünk és kilisztezzük.
A tésztához a margarint, cukrot a vaníliás cukrot és a sót konyhai robotgéppel habosra kikeverjük, majd hozzákeverjük a tojást.
A liszthez adjuk a sütőport, majd a masszába szitáljuk és jól elkeverjük.
A masszát az előkészített torta formába öntjük.
A töltelékhez a túrót a joghurttal, cukorral, a keményítővel és a tojássárgájával kikeverjük.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a túrós masszába forgatjuk.
Ezt a keveréket egyenletesen eloszlatjuk a tésztán.
A tetejét gyümölccsel díszítjük és megszórjuk mandulaforgáccsal vagy szeletelt mogyoróval.
Előmelegített sütőben megsütjük.
Sütési hőfok(alsó-felső) 170 C°
Gázsütő
2-3 fokozat
sütési idő kb. 55 perc
Sütés után rácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
más fajta gyümölcsökkel is készíthetjük:
Például, szilva, áfonya, eper, málna stb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése