2014. február 5., szerda

Borsos csirkemáj zsírban sütve


Mikor már unjuk a szalámikat, akkor jól jöhet egy kis zsírban sült csirkemáj, amit ehetünk frissen még melegen vagy miután kihűlt, napokig rájárhatunk erre a jó ki kenyérre pakolható finomságra! ;) 
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
kb. 15 dkg zsír(sertés, kacsa, liba mindegy, akár vegyesen is lehet)
több féle bors( fekete vagy fehér, ill. citrombors, színes bors stb.)
továbbá, kevés pirospaprika a szép szín érdekében és só ízlés szerint


Elkészítés:
 A megtisztított májat egy kisebb tepsibe helyezzük.
Rádaraboljuk a zsírt és készre sütjük.
Só nélkül sütjük, hogy ne keményedjen meg.
Ha szépen kitisztul a zsír, akkor biztosan elkészült.
Ezután, megfűszerezzük a bors félékkel, paprikával, sózzuk és már fogyasztható is.
Ha későbbre hagynánk, akkor egy tálban zsírral felöntve hagyjuk megdermedni, 
majd hűtőbe téve rájárunk kedvünkre! ;)


Tipp:
Más fajta májakkal is készíthetjük, a fűszerezéstől pedig eltérhetünk. 
Alkalmazzuk kedvenc fűszereinket.
Zöld fűszerekkel is kellemes ízt adhatunk a májnak :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése