2014. január 28., kedd

Trappista tekercs


Aki szereti a sajtot, biztosan kedvelni fogja ezt a tekercset is.
Vendégváró falatkáknak sem utolsó és a hidegtála ékévé is válhat. :)
Egyszerű és viszonylag hamar megvan! :)
Ajánlom nektek is! ;)


 Hozzávalók:
25 dkg trappista sajt(ha többet szeretnél, azt újabb 25 dkg-ból készítsd)
pár tojás( kb. 1-3 db )
szalámi vagy sonka
ízlés szerinti zöldség félék(uborka, paprika)
 2-3 dkg vaj vagy margarin
mustár, torma vagy majonéz (nálam majonézes torma :P )
só, bors


Elkészítés:
Vizet forralunk, úgy 1-1 1/2 liter legyen.
Forrás után egy megfelelő edénybe töltjük és belehelyezzük a sajtos, hogy ellepje a víz.
20-25 percet állni hagyjuk, hogy teljesen megpuhuljon, addig kikeverjük a tölteléket.
Az előzőleg keményre főtt tojásokat megszabadítjuk a sárgájától.
Egy tálba összetörjük.
Hozzáadjuk a vajat, ízlés szerinti mustárt, majonézt vagy tormát( ne legyen folyós!).
Sózzuk borsozzuk és jól átkeverjük.
Összedaraboljuk a fehérjét, a zöldségeket és a szalámit, lehetőleg ne túl nagyra.
A sajtot, miután megpuhult deszkán vagy konyhapulton kinyújtjuk és hagyjuk hűlni.
Ezután megkenjük a tojásos masszával.
Rárétegezzük a zöldségeket, a szalámit és a tojásfehérjét, majd feltekerjük a sajtot.
Ahol egy kicsit jobban letapadt nyúljunk alá valamivel, vigyázva ne szakadjon ki.
A tekercset helyezzük sütőpapírba vagy alufóliába, esetleg folpack-ba és tegyük a hűtőbe rendesen megszilárdulni kb. 20-30 percre.
Szeletelés előtt a végeit vágjuk le és kissé ferdén szeleteljük.
Nem muszáj leszeletelni az egészet,  elég amit épp megeszünk.
Pár napig hűtőben eláll. :)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése