2013. december 31., kedd

Csokis körtelekváros, zöld diós rétes, házi leveles tésztából

A zöld dió versenybe ezzel a desszerttel nevezek.
Úgy érzem a zöld dióhoz nagyon jó választás volt ez a lekvár.
A reszelt narancshéjjal párosítva, egy régi szaloncukor ízvilágát idézte.
Gyorsan fogyó "árú" :)
Hozzávalók:
1 rúdhoz
1/2 adag leveles tészta (leveles tészta házilag)
1/2 üveg csokis körte lekvár
10 dkg darált dió
3-4 szem zöld dió
1 narancs reszelt héja
zöld dió szirup a jó kenhetőségért-érzés szerint
tojássárgája 
Elkészítés:
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk a megfelelő méretre, nem kell nagyon vastagra hagyni.
Az előzőleg összekevert töltelékkel megkenjük, a végeinél elhagyva 1-1 cm-t.
Ezután feltekerjük. 
Végeit behajtjuk. 
Megkenjük tojássárgájával.
Megszurkáljuk villával és kb. 175 C°-on, világos aranyszínűre sütjük.
Melegen, vaníliás cukorral kevert porcukorral alaposan meghintjük.

Én mondom kinevezhetjük rétesnek de akár a bejglit is készíthetjük így, mákkal, dióval  vagy gesztenyével és a túró is kiváló "belevaló" !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése