Hozzávalók:
laponként
3 tojás
19 dkg cukor
19 dkg liszt
1 cs. sütőpor
0,75 dl olaj
0,75 dl langyos víz
Vaníliakrém kívülre:
2 cs. vaníliás pudingpor
18 dkg cukor
15-20 dkg margarin
4 dl tej
Krém belülre:
Bármilyen 2 db-pudingpor
jelen esetben áfonyásból készült
a vaníliás krém elkészítése és további hozzávalói alapján.
tetejére:
igény szerinti mennyiségű és fajtájú szőlő
1 cs. tortazselé (lehet piros is)
1 db szőlő levél
A tortalapokhoz a hozzávalókat összekeverjük és
torta formában kisütjük, tűpróbáig.
Kétféle méretet használtam, alsó 26-os, felső 24-es.
A krémekhez a pudingot kevés tejjel és a cukorral kikeverjük és csomómentesre főzzük.
Kihűtjük kevés margarinnal összekeverve, hogy ne bőrösödjön.
Kihűlve a maradék margarinnal összedolgozzuk.
Az alsó tortalapot aljával felfelé tálcára vagy díszítő kartonra helyezzük.
Megkenjük a tetejét a belülre készített krémmel, amit két lapra kell beosztanunk.
A második (24-es) lapot ketté vágjuk, megkenjük az egyiket az előző krém másik felével.
Rákerül a 24-es lap teteje is.
Ezt már a vaníliás krémmel fedjük.
Rátesszük a megtisztított szőlőszemeket és a csomagon leírtak szerint elkészítjük a zselét.
Ráöntjük a szőlőszemekre, óvatosan ne folyjon le az oldalán.
(ha még is megtörténik, szilárdulás után könnyel eltávolítható)
Amikor a zselé megkötött, a maradék vaníliás krémmel ízlés szerint díszítjük a torta oldalát és a zselé szélének, krémből keretet készítünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése