2013. szeptember 9., hétfő

Szedres, szórt sütemény

Ennek a receptnek két változata létezik.
Az alábbi a mindent összekeverünk, majd gyümölccsel szórjuk változat és lesz egy másik is, ami elég izgalmas...de erről majd egy új bejegyzésben :)
Hozzávalók:
20-25 dkg szeder
25 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
2 tojás
5 dkg margarin
30 dkg liszt
1 cs. sütőpor
5 dl tej
Elkészítés:
A tojásokat kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzádolgozzuk a puha margarint.
Ezután beletesszük a sütőporos lisztet és fokozatosan hozzáadagolva az 5 dl tejet is.
Kikent tepsibe öntjük. Kevés liszttel meghintjük a tetejét és egyenletesen eloszlatva rászórjuk a szedret.
Egyenletes hőfokon, 175-180 C°-on tűpróbáig sütjük.
Tipp:
Bármilyen más gyümölccsel is elkészíthető! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése