2013. szeptember 13., péntek

Korongos kalács

Tejes kalács alaptésztából (más kalács alapja is lehet ) :
Hozzávalók:
7 dkg puha vaj,
7 dkg cukor,
2 egész tojás,
egy csipet só,
 2 dl langyos tejben egy pici cukorral megindított 2,5 dkg élesztő.
Valamint hozzá megy még 50 dkg liszt és egy citrom reszelt héja.
Elkészítés:

Az összeállított tésztát, legalább 10 percet dagasztjuk, majd meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Kinyújtjuk, kb 1/2 cm vastagra , majd egy lisztbe mártott bögre segítségével korongokat szaggatunk, melyeket olvasztott margarin pancsiba mártunk és egymást fedve egy 26 cm-es formába helyezek.A korongokat, amikor a formába tesszük, megszórhatjuk dióval és kristálycukorral de ez nem kötelező.
Mikor kész a művelet, még hagyjuk ismét kelni, mielőtt megsütjük, újból megszórhatjuk darált dióval és vaníliás cukorral. 
Majd aranybarnára sütjük.
 Lehet bele csokis vagy bármilyen más ízű tölteléket fecskendezni, ha kész. 
Illetve lehet sós változatban, kenyér, kifli tésztából kukorica darával, szezámmal vagy köménnyel megszórva is sütni.
Nagyon szépen kidagad  a sütőbe, ezért vissza kellett Őket terelni a formába, így nem árt figyelni a szökevényeket! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése