túl nehéz, vagy krémes édesség nem igen csúszna már le,
így ez a szinte pehelykönnyű körtetorta méltó befejezése lehet étkezésünknek! :)
Hozzávalók:
3-4 körte (érett de nem puha)
2 tojás
10 dkg cukor a tésztába+ 1 csapott ek. a süti tetejére
3,5 ek. liszt
1-2 ek. margarin+ egy kevés a forma kikenéséhez
1 csipet fahéj
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 C°-ra.
A margarinnal kikenjük a tortaformát (24-26-os méretű formát) .
Meghámozzuk a körtéket és karikára vágva leszeleteljük, kikerülve a magházat.
Verjük fel a tojásfehérjéket a cukorral, majd adjuk hozzá a sárgáját is és keverjük bele a lisztet is.
Tegyük a tésztát a tortaformába, rendezzük el rajta a körte szeleteket és szórjuk meg a fahájjal ill. a kristálycukorral.
Végezetül morzsoljuk rá a margarint, majd 175 C°-on süssük aranybarnára.
Tipp:
Almával is elkészíthető! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése