2013. szeptember 25., szerda

Juhtúrós, májas langalló

A hagyományos kemencés lángosra túró, szalonna és/vagy lila hagyma kerülhet.
DE!
Bármit tehetünk rá, amit egy pizza tésztája is elbír.
Készítettem már lecsós változatot, kevesebb lével, sok tojással, kolbásszal szalonnával, cukkinist, gombást, tejfölös sült paprikás de  még sorolhatnám. :)
Hozzávalók:
Tészta 
50 dkg liszt
1 tk. só
1 cs.szárított élesztő (7g) ( Nagyon puha lesz tőle a tészta. 
Ennél a friss élesztő kevésbé jött be, ráadásul ez így nem is olyan macerás!)
langyos víz
2 ek. olvasztott zsír vagy olaj
Feltét:
20 dkg juhtúró
1 kis doboz tejföl
3 gerezd fokhagyma,
2 kisebb lila hagyma, 
bors, ízlés szerinti zöld fűszerek
Elkészítés:
A lisztet tálba szitáljuk hozzáadjuk a sót, az élesztőt, és annyi 
vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Próba szerencse alapon egy kis szárított magyar oregánót, azaz majoránnát dobtam a tésztába.
Meglocsoljuk a zsírral, hólyagosra dagasztjuk, és letakarva langyos helyen a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt lisztezett deszkán a tepsink méretéhez nyújtjuk. (A tepsit olajjal kenjük ki.)
Letakarva újra kelesztjük.
Ezalatt elkészítjük a feltétünket.
A túrót kikeverjük a tejföllel, belereszeljük a fokhagymát és az egyik lila hagymát, fűszerezzük(só a juhtúró sóssága miatt nem kell)
Megkenjük vele a tésztát, rászórjuk az 50 dkg, lila hagymán dinsztelt májat, melyet borsoztunk, rozmaringgal ízesítettünk és a végén sóztunk. Pluszban egy kis gomba is került rá, kislányom kedvéért! 
Tetejére tetszés szerinti sajt és formájú paradicsom kerülhet.
Előmelegített sütőben 175 C°-on készre sütjük, úgy 20 perc alatt.
Nem kell túlsütni, az alja ne legyen túl sötét, szép, világos aranybarna színt kapjon, alá lesni ér!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése