2013. szeptember 25., szerda

Erdélyi rakott palacsinta

Hozzávalók:
 kb. 16 db palacsinta

töltelék:
1/2 kg túró
1 citrom reszelt héja
2 tojás sárgája + a fehérje felvert habja
1 cs. vaníliás cukor
cukor ízlés szerint
mazsola szintén ízlés szerint

krém a tetejére:
2 kis doboz tejföl
2 tojássárgája 
cukor ízlés szerint
Elkészítés:
 A már előzőleg kisütött palacsintákhoz kikeverjük a töltelék összekevert hozzávalóit, mely krémbe a végén óvatosan forgatjuk bele a felvert tojás fehérjét.
Megtöltjük vele a palacsintákat, majd 
megfelezzük őket és egymást fedve egy tűzálló tálba sorakoztatjuk.
A krémet is összeállítjuk az alapanyagokból, majd a palacsintákra öntjük.
Előmelegített sütőben, kb. 175 C°-on készre sütjük.
Tipp:
További öntetek ill. sodó még kínálható hozzá.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése