2013. augusztus 2., péntek

Hamis Bolognai

Kicsilányom Lara, él -hal a bolognaiért.
Általában elkészítem fél kiló húsiból és az csak az övé, amire pár napig rájár.
Ha szerencséje van, addig a mama is tervbe vette és így rövid időn belül ismét kedvenc csemegéjéhez juthat.
A napokban is nagyon elkapta a hév, egy jó kis bolognai után, azonban nem volt itthon a kedven darált húsomból, amiből készíteni szoktam, így abból kellett dolgozni, amit itthon találtunk.
Párizsi mindig van itthon, így rá esett a választás, mint  bolognai darát hús dublőr :)
Finomra sikeredett, nem volt rossz párosítás!
Hozzávalók:
30 dkg párizsi
1 fej hagyma
1 nagyobb paradicsom konzerv
1 kisebb szál répa
1 kis szelet zeller
friss vagy szárított bazsalikom, kevés rozmaring,
hogy kicsit intenzívebb íze legyen, hús híján ;)
olaj, só, cukor,
Elkészítés:
Kockára vágjuk a hagymát és kevés olajon megdinszteljük, a kockára vágott répával és zellerrel együtt.
Ezután beleöntjük a paradicsomszószt és felöntjük langyos vízzel, hogy kellemes állagot kapjunk, se túl sűrű, se túl híg ne legyen.
Beletesszük a zöld fűszereket, sót, cukrot, saját szájíz szerinti arányban és összefőzzük.
A zöldségeket ne főzzük szét!
Mikor a szósz elkészült, az előzőleg kockákra vágott párizsi is mehet bele.
Ezután, már csak pár percig főzzük.
Mielőtt elzárjuk kóstoljuk, szükséges-e még fűszerezni, majd a sós, olajos vízben kifőtt, lecsepegett spagettivel forrón tálalhatjuk.
Bármilyen sajttal kínálhatjuk.
Naná, hogy reszelni való sajtból is kifogytunk, így lapka sajt került rá de így is ízletes lett! ;)
Gyors, olcsó, egyszerű egytálétel!!


víz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése