2013. augusztus 27., kedd

Emeletes melegszendvics

Egy kis maradék kence-fice, valamilyen töltött finomságból, teljesen alkalmas, hogy megkenjük a reggelire vagy vacsira szánt szendvicsünket.
Persze jól bevált saját készítésű szendvicskrém is használható. ;)
Jelen szendvicsem az említett maradék kence-ficével készült, egy juhtúrós krém, ezt külön  bejegyzésben találjátok!
Hozzávalók szendvicsenként:
2 szelet házi jellegű kenyér (ez kellően széles)
tetszőleges krém, amivel megkenjük
1-2 db tojás, mert bizony még kettő is elfér
1 szelet uborka, vagy paradicsom, esetleg retek, kinek melyik a kedvence
kb. 3 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
Az alsó szeletet megkenjünk a krémmel.
A felső szeletre formázó segítségével lyukakat ütünk.
A két szélső lehet szív alakú vagy kör forma, a középsőt viszont nagyobbra készítsük, akár egy pohár segítségével, hogy a tojás/ok kényelmesen elférjenek.
A felső szeletet ráhelyezzük a megkent alsó szeletre.
Középre tesszük a tojást, egyik szélére a zöldséget a másikba egy kis plusz krémet halmozunk.
A sorrend tetszőlegesen felcserélhető! :)
Sütőpapírral lefedett tepsiben. 175 C°-on sütjük.
Mikor a tojásfehérje kezdi elveszteni nyers színét, sajttal szórjuk meg a kenyér tetejét és addig sütjük, míg rá nem olvad, vagy-ha úgy szeretjük -míg a sajt kissé meg nem pirul.
Hosszában félbevágva könnyebb falatozni vagy kis étkű pároknak, így megfelezni az adagot, mert ezáltal mindenből jut kóstoló! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése