2013. július 15., hétfő

Kapros cukkinikrémleves

Hozzávalók:
1  db cukkini
1 fej hagyma vagy 3 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kisebb csokor kapor
2 ek. olaj
1 ek. ételízesítő
2,5 dl tej
2 ek. liszt
2 dl tejföl
1 csipet szerecsendió
1-2 ek. citromlé
Elkészítés:
A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, felkockázzuk.
A megtisztított cukkinit úgyszintén kockázzuk, héját meghagyva.
Az olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a cukkinit és a megmosott felaprózott kaprot is.
Megszórjuk ételízesítővel, felöntjük a tejjel és 1 liter vízzel.
Sózzuk, borsozzuk és kb. 25 percig főzzük.
4 ek. cukkinit kiveszünk a díszítéshez, a többit botmixerrel péppé turmixoljuk.
A lisztet kikeverjük a tejfölben egy ek. főzőlével és a többi leveshez keverjük..
2-3 percig forraljuk, majd elzárjuk.
Szerecsendióval fűszerezzük és citromlével ízesítjük.
A cukkinikockákkal és kaporral díszítve tálaljuk.

Tipp:
Hidegen is remek.
A lábast hideg vízbe állítva hűtsük ki, tegyük pár órára hűtőbe úgy kínáljuk.
Pirított kockával is tálalhatjuk, valamint uborkából is elkészíthető!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése