2013. július 15., hétfő

Csupacsoki cukkinis süti

Ha még nem unjátok a cukkinit és miért is unnátok, akkor itt egy újabb különleges felhasználási módja, hogy ritkítsuk a készleten lévő cukkini állományt :)
Persze ez nagyon kellemes módja lesz, garantáltan leülsz, hogy kiélvezd a süti minden pillanatát és minden egyes harapást.
Egyszerűsége ellenére nekem jobban ízlett, mint sok túldíszített, krémezett, habos csoda ;)
Csak ajánlani tudom, mindenképpen megér egy próbát !
Hozzávalók:
2 bögre liszt
1/2 bögre kakaó
1/2 cs. sütőpor
1/2 kocka margarin (125 g)
1/2 bögre olaj
1 és 3/4 bögre kristálycukor
2 egész tojás
1 (kis) doboz natúr joghurt
1 cs. vaníliás cukor vagy helyettesítve, pár kupaknyi vanília kivonat
1 kisebb cukkini kb. 2 bögrényi de, ha  picivel több, az  sem baj
só,
1 tábla étcsoki
3/4 bögre durvára tört dió
Elkészítés:
A cukkinit gyaluljuk le és sózzuk meg, hogy a felesleges lé eltávozzon.
Keverjük ki a cukrot a margarinnal.
Adjuk hozzá a tojást, majd az olajat is.
A lisztben elkeverjük a sütőport és a kakaót, majd ezt is hozzáadjuk és utána a joghurtot is.
Jöhet a dió és a jól kinyomkodott cukkini. 
Nyugodtan keverjük géppel az egészet, míg a liszt bele nem kerül kicsit magasabb, majd azt követően lassú, szinte csak keverő fokozaton.
Ezután törjük darabokra a csokit és fakanállal forgassuk a masszába.
Előmelegített sütőben kb 175°-on süssük sütőpapírral bélelt tepsibe, tűpróbáig.
A tűpróbánál megtévesztő lehet, a villán vagy tűn maradó olvadt csoki, ami nem azt jelenti, hogy nincs kész a süti.
Az oldalát is nézzük és, ha már szép színe van, akkor jó, nem kell túl sütni!

                            
 Szani konyhája a facebook-on is!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése