2013. április 27., szombat

Medvehagymás csirkeszárny leves



Hozzávalók:
Csirke szárny (ízlés szerinti mennyiség)
1-2 szál sárgarépa
1 fél karalábé
1 nagyobb szelet zeller
2-3 fej gomba
egy kisebb káposzta fele
és szintén ízlés szerinti medvehagyma, persze túl sokat nem érdemes, 
mert nagyon domináns ízt ad a levesnek.
ételízesítő, só, bors
Leveskockát nem tettem ebbe a levesbe, hiszen így is nagyon ízletes lett, aki ragaszkodik hozzá egyet  azért dobhat bele.  ;)

Levesbetét: tarhonya

Felteszünk kellő mennyiségű vizet melegedni. 
Megpucoljuk a szárnyakat és a már forró vizünkbe tesszük és kis lángon főzni kezdjük.
Addig a zöldségeket összevágjuk, a répát karikára a többi összetevőt kockára, a hagymát szintén felaprózzuk
Ha a leves felhabzott, letisztázzuk a felszínét szűrővel és a zöldségeket ill a fűszereket is a levesünkbe tesszük.
Mielőtt kész lenne beleteszünk 3 maréknyi tarhonyát és
készre főzzük.
Arra figyeljünk,  a tarhonya ne főljön szét, hisz még dagad a levesben is miután elzártuk.
Jó étvágyat! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése