2013. április 18., csütörtök

Borsóleves

                                                                     

Hozzávalók:
1/2 kg borsó
2 szál sárgarépa
1 szál fehér répa
1 kisebb fej hagyma
ételízesítő
                        só, cukor (aki sósan szereti, annak elhagyható)
olaj, liszt, 2 fakanálnyi pirospaprika
petrezselyem

Felteszem a lekarikázott sárga és fehérrépát, hagymát főni, sózom és megszórom ételízesítővel.
Mikor félig kész beleteszem a borsót. 
Hozzáadok 1-2 ek cukrot.
Miután a borsó is majdnem kész , készítek egy laza rántást a lisztből és az olajból,
zsemleszínűre pirítom, beleteszem a pirospaprikát és, hogy ne legyen csomós, hideg vízzel felöntöm, 
de csak annyival,  hogy jól keverhető legyen, majd pár kanál forró levest is merek bele, a hőkiegyenlítés miatt, és csak ekkor keverem a levesbe.
Mielőtt készre főzöm még kerül bele levesbetét, ami lehet tészta, csipetke, vagy bármilyen galuska is!
Friss petrezselyemmel megszórom és készen is van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése