2023. február 1., szerda

Édes-pikáns sült császár

 


A magyaros változattól némileg elrugaszkodunk, és jelen esetben a kínai fűszerezés dominál majd.

Ezeket a tipusú húsokat általában időt rászánva készítik, és jellemzően nem a gyors ebédek főszereplője de az alábbi változat kifejezetten hamar meg van!   

Nem utolsó sorban jó kis kollagén forrás azoknak, akik nem tartózkodnak a bőrt és zsírt tartalmazó húsoktól.

Hozzávalók:

80 dkg-1 kg körüli nyers császár 

Fűszerek:

Só, őrölt bors, gyömbér, fahéj- opcionálisan.

Szója szósz, lehetőleg fekete, bőven locsolva.

1 bő ek. méz

1 ek. 10 %-os ecet

Elkészítés:

A tisztított császárt kockázzuk. Sózzuk, fűszerezzük, majd a folyékony hozzávalókkal is összeforgatjuk.

30 perc pihentetés után, kissé megszurkált sütőzacskóban 



légkeveréses fokozaton (alsó-felső sütésen), kb. 180-200 fokon puhára sütjük. ( Én a zacsi alá teszek sütőpapírt, így könnyebb a tepsi tisztítása.) 

Kibontjuk óvatosan a zacskót, el is távolíthatjuk a húsok alól, hogy csak a papíron süljön de mindenképpen leöntjük a felesleges folyadékot.

Dobunk rá némi zsiradékot, ami lehet kókusz vagy sertés zsír de olívával is meglocsolhatjuk.

Ezután pirulásig sütjük.

Rizzsel tálaljuk.

Nálam ez basmati.

 A legjobb az előző nap készített, és hűtött változat, hisz rezisztensé válik a benne lévő keményítő. Így hasznos tápanyaghoz jut a bélrendszerünk, és kevésbe hizlal. Természetesen melegíthető fogyasztás előtt.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése