2020. április 20., hétfő

Mákparfé


Lánykám adta le a rendelést, hogy mákparfét enne, ugyanis
nézelődött a régi receptes albumomban és ott szúrta ki
ezt az elfeledett desszertet.
Így kicsit leporoltam és ma újra elkészült,
természetesen ch csökkentett változatban és laktóz mentesen.

Hozzávalók:

5 dl l.m tej
2,5 dl habtejszín 
( pl. laktózmentes pilos)
200g mák
3 tojássárgája
2,5 ek. 1:4 édesítő
1-2 tk. Dia Wellness vaníliás cukor
1 csipet só
2 habfix
2 csapott ek. Dia Wellnes porcukor
1 citrom reszelt héja
(esetleg némi citrom aroma)


Elkészítés:

A tejet a cukorral, vaníliás cukorral felforraljuk.
Hozzáadjuk a citromhéjat/aromát és a mákot,
majd sürűre főzzük.
Ezután kihűtjük és hozzákeverjük a tojásárgáját,
valamint a fixekkel, porcukorral felvert habot.
Folpackkal kibélelt őzgerinc formába öntjük és
olyan 4 órát fagyasztjuk fogyasztás előtt.
Gyömölcs vagy csoki öntetettel, lekvárokkal tálaljuk.
Igazából a folyadék aránnyal lehet kicsit játszani, 
csak  a 7,5 dl legyen az alap mennyiség.
Ha több a tejszín és kevesebb tej kerül bele,
akkor már nem főzzük a mákot,
mert túl sűrű lenne és megégne.
Általában 2 dl tejszínhez adok 1 fixet,
 így növelt mennyiségnél erre is ügyeljünk! 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése