Ha a fánk ízére vágyunk de nincs kedvünk az elkészítésével járó procedúrához,
akkor mindenképpen ezt a receptet válasszuk!
Egy falunapi főzőversenyre szerettük volna nevezni, némi házi készítésű fügelekvár kíséretében,
így egy bőséges próbaadaggal készültem.
S bár a végén a fánk kimaradt, legalább jót falatoztunk belőle a barátaimmal. :)
Figyelem! Amilyen gyorsan készül, olyan gyorsan el is fogy! :P
Hozzávalók:
2 púpozott bögre liszt (2,5 dl-es)
2 egész tojás
1 cs. sütőpor
2 kis doboz natúr joghurt vagy tejföl,
vagy e kettő kombinációja
2-3 ek. cukor
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük.
Galuskaszerű tészta lesz a végeredmény.
Forró olajba szaggatjuk kanál segítségével.
Készre sütjük mindkét oldalát.
(Általában magától megfordul az oldalban! )
Szórjuk meg sima vagy fahájas porcukorral és/vagy tálaljuk
különböző lekvárokkal, öntetekkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése