2015. február 17., kedd

Túrófánk


2013-ban, még a blogolás kezdetén, egy szörnyű fotóval
Kép 1291
illusztrálva, már mutattam a  "nagyközönségnek" túrófánkot. :P
Szinte ORDÍTOTT,  hogy ismét lefotózzam
és immáron az új képekkel dokumentáljam! :D
Bár kitudja, lehet, hogy pár év múlva majd a mostani képeken derülök jókat. :P


Hozzávalók:
25 dkg túró
25 dkg liszt
3 tojás
3 ek. cukor
1 kis pohár tejföl (kb. 175 g)
1 tk. szódabikarbóna
1 cs. vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
olaj a sütéshez
porcukor a tálaláshoz


Elkészítés:
A túrót villával áttörjük.
Belekeverjük a tojásokat, hozzáadjuk a kétféle cukrot
és a citromhéjat, majd a tejfölt is.
Végül a lisztet és a szódabikarbónát is hozzákeverjük.
Olajat melegítünk (forró ne legyen),
majd két kanál segítségével a tésztát az olajba adagoljuk.
Ha az olajba mártjuk előtte a kanalat,
könnyebben tudunk dolgozni.
A fánkokat lassan aranybarnára sütjük.
(Én a legkisebb gázrózsán sütöttem,
a közepesnél picivel alacsonyabb lángon, hogy átsüljön.)
Melegen porcukorral meghintve tálaljuk. :)
Tipp:
Kínálhatjuk fahéjas cukorral vagy lekvárokkal is!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése