2015. február 16., hétfő

Almás-mézeskalácsos pohár desszert


Amikor már "uncsi" a családnak az ünnepekről megmaradt
mézeske akkor, hogy megmentsük a pusztulástól, gondoljuk újra!
Készítsünk belőle pohárdesszertet! :)
Hozzávalók:
2 alma
1 ek. vaj
1 ek. barna cukor (jó a sima is)
1 kk. fahéj
1 cs. vaníliás puding
5 dl tej
12 dkg cukor
pár darab maradék mézeskalács


Elkészítés:
Kevés tejben keverjük ki a pudingport a cukorral, majd a többi tejhez
öntve főzzük meg.
Engedjünk rá közvetlenül a tetejére folpackot, hogy ne legyen bőrös
és hűtsük ki.
Az almát hámozzuk meg és vágjuk kockára, majd pároljuk meg a vajon,
a cukorral és a fahéjjal ízesítve.
A mézeskalácsot darabokra törjük
( hagyhatunk egyben párat díszítés gyanánt), majd a pudinggal
és az almával felváltva rétegezzük poharakba vagy kiesebb üvegekbe.
Először a puding, majd a mézes,
végül az alma következik.
Hűtve de kissé langyosan is kellemes csemegénk lesz! ;)
(Ebből az adagból két üvegcse telt meg.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése