2014. április 9., szerda

Citromos Charlotte


A citrom friss illata és íze, na és nem elhanyagolható impozáns külseje,
 amivel  lenyűgözhetjük a családot vagy vendégeinket! ;)
Kellemes hűsítő élmény egy kiadós ebéd után! :) 

Hozzávalók:
5-6 db citrom 
2 cs babapiskóta (kb. 24 db) 
1 cs vanília ízű pudingpor
 4 ek. liszt 
7 ek. cukor + még 3 ek.
 8 dl tej + még kb. 2 dl 
1 cs étkezési zselatin 1 tk vanília eszencia


Elkészítés:
A 7 ek cukrot a 4 ek lisztet a csomag pudingport elkeverjük, majd hozzáöntjük a 8 dl tejet és csomómentesre keverjük.  Beletesszük a vanília eszenciát, és az alaposan megmosott citromokból kettőnek a héját is belereszeljük.Az egyik citrom levét belefacsarjuk, majd feltesszük főni. Folyamatosan kavarjuk, nehogy odaégjen. 
Sűrűre főzzük a krémet.  
Ha kész, a csomag zselatint, fél dl meleg vízben elkavarjuk, és még a meleg vaníliás citromos krémünkbe öntjük, és alaposan elkeverjük benne.
 Míg hűl a krém, a maradék citromokat egy nagyon éles késsel vékony szeletekre vágjuk. 
Minél vékonyabbak a szeletek, annál könnyebben lehet vele dolgozni. 
A 2 dl tejben elkeverjük a 3 ek cukrot, ebbe mártogatjuk majd a babapiskótát. 
Fogunk egy tetszőleges formájú tálat, és a citromkarikákkal szépen kibéleljük. 
Majd a krémünk egynegyedét beleszedjük a citromos tálba.
 Fogjuk a babapiskótát, és egy kicsit belemártjuk a cukros tejbe, majd szorosan egymás mellé sorakoztatjuk őket a krém tetején. Ismét egy sor krémet teszünk rá, majd megint babapiskóta, ugyanúgy ahogy először.
 Ezt így csináljuk sorban, míg minden hozzávaló el nem fogy. 
A tetejére krém kerüljön. 
Ha még maradt citromunk, akkor nyugodtan rátehetjük, tehetünk a tetejére, ami majd kifordítva az alja lesz a tortánknak. 
Hűtőbe tesszük. nem árt, ha egy éjszaka a hűtőben pihen. 
Ha nehezen jön ki a tálból, akkor kés segítségével óvatosan meglazíthatjuk a széleit. 
Hidegen tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése