2014. március 21., péntek

Narancsos márványkalács


Ha egyszerűen kellene jellemeznem, azt mondanám Isteni! :)
Egy jó sűrű tészta-valamivel lágyabb, mint a banánkenyéré-, még is olyan omlós, mikor elkészül..Hmmm, na meg az a narancs illat és íz! :)


Hozzávalók:
20 dkg liszt
18 dkg margarin
18 dkg  kristálycukor
3 tojás
1 tk. sütőpor
1 narancs reszelt héja
 kb. 4 ek. narancs likőr, ha nincs likőr az aroma is megfelel
( Én vérnarancs aromát használtam és abból egy negyed üvegcsényi került bele, persze növelhető az adag vagy  narancs lével is kiegészíthető, esetleg pótolható a hiányzó folyadék)
10 dkg étcsokoládé
1 dl tej


Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáljuk és hozzákeverjük a sütőport. 
Ezután hozzáadjuk a feldarabolt, puha margarint, a cukrot,
a tojásokat, a narancshéjat és a likőrt, aromát vagy narancs levet.
Gépi habverővel simára keverjük, majd kikent, lisztezett őzgerincformába öntjük a massza felét.
Közben a csokoládét felolvasztjuk a tejben és anélkül, hogy forrna besűrítjük.
A csokoládé nagyobb részét a tészta felére csorgatjuk, majd a tészta másik felével befedjük.
A maradék csokit a tészta tetejére csorgatjuk és villával vagy késsel márványosítjuk.
Előmelegített sütőben, 175-180 C °-on, tűpróbáig sütjük.
(Vigyázzunk, a csoki becsaphat, hisz az ráragadhat a tűre a próbán!)
Miután kivettük a sütőből, egy kevés hűlés után borítsuk tálcára és hagyjuk teljesen meghűlni.
Tálalási javaslat:
 porcukorral bőségesen meghintve, bár anélkül is nagyon finom! ;)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése