2013. december 31., kedd

Leveles tészta házilag



Ezentúl nem gond, ha véletlenül lemarad a bevásárló listáról vagy netán nem kerülne ki a fagyasztóból időben.
Nem kell folyamatosan hajtogatni, csak párszor hajtottam át összeállítás után.
 Gyorsan elkészül és 30 perc után már lehet dolgozni vele! ;)
Hozzávalók:
20 dkg vaj vagy margarin
25 dkg liszt
csipet só
1 ek. 10 %-os ecet
4 ek. hideg víz


Elkészítés:
A hideg margarint a lisztbe kockázzuk.


Hozzáadjuk a sót és ezután a vajat vagy a margarint belemorzsoljuk. 
Mikor már kezd egybeállni, a közepébe mélyedést készítünk és hozzáadjuk az ecetet 
ill. a vizet.
Viszonylag gyorsan összeállítjuk. 
Amikor egyneművé válik párszor áthajtjuk,
 és készen is vagyunk.
Alufóliába csomagolva hűtőbe tesszük és 30 perc után felhasználjuk.
Pár napig a hűtő normál részében eláll, egyéb esetben fagyasztható! :)


Hamis hájas:

Rétesnek sem utolsó. 
Ez a két rúd egy adagból készült:




4 megjegyzés:

  1. Szia meg szabad kérdezni,hogy mitől lesz leveles ez a tészta? elszeretném készíteni és nem akarom,hogy a kukába végezze,közben nézem a képeidet azon azt látom hajtogatva van a tészta,de a recept szerint nem kell.Köszi a választ!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Közben már a facebook-on megbeszéltük! :)

      Törlés
  2. Válaszok
    1. Nincs! Hiszen akkor érdemesebb lenne, megvenni, ha sok munkával járna! :)

      Törlés