2013. december 14., szombat

Karácsonyi kókuszkrémes csokitorta

Tavaly Karácsonyra készítettem ezt a 3 szintes tortát, ami külseje ellenére abszolút  nem volt bonyolult.
Nézzétek csak :)
Tortalap egy adaghoz:
3 tojás
19 dkg cukor
19 dkg liszt
1 cs. sütőpor
0,75 dl olaj
0,75 dl meleg víz
2 púpozott ek. kakaópor
Ízlés szerint kerülhet bele, 1-1 ek. darált dió, csokidarabok és a narancs vagy citromhéj sem az ellensége ;)
Krém:
4 dl tej
15 dkg cukor
15-20 dkg kókuszreszelék
2 ek. keményítő vagy liszt
némi vanília aroma vagy cukor
15 dkg margarin
Külső díszítés:
500 ml növényi tejszín (pl. meggle cukrászhab)
1-2 cs. habfix
Elkészítés:
A tortalapokat külön megsütjük, az egyszerűen, csak fakanállal összekevert hozzávalókból, különböző méretű, sütőpapírral bélelt vagy kikent formákban. Rácson kihűtjük.
A krémhez, kevés tejben kikeverjük a cukrot, a lisztet vagy a keményítőt. A többi tejet, a kókuszt és vanília aromát hozzáadva csomómentesre hűtjük. Diónyi margarinnal hűlni hagyjuk.
Amikor kihűlt, a puha margarinnal összedolgozzuk.
A torta lapokat tálra helyezzük. Félbe vágjuk és megkenjük Őket. Így járunk el egészen a 3. kis lap feléig. Annak a tetejét már nem krémezzük.
Az előzőleg alaposan lehűtött és habfixszel keményre vert habbal, egy habzsák segítségével, kedvünk szerint bevonjuk. Lehet először csak simán átsimítani és a simított alapot díszíteni, ezt mindenki ízlése  szerint döntse el. :)
A tejszínt színeztetjük is, így akár ily módon is feldobhatjuk a tortát. :)
Tehetünk rá marcipán díszeket, szórócukrokat vagy nem ehető torta díszeket. Akár szaloncukor vagy gumicukor is lehet az éke.
Ha hiszitek, ha nem,  a zöld fenyő díszecskék az oldalán, spenóttal színezett tészták. Persze azokat nem ettük meg nyersen de igazán  jól mutatott!
Legyen nagyon kellemes és békés Karácsonyotok! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése