Tavaly Karácsonyra készítettem ezt a 3 szintes tortát, ami külseje ellenére abszolút nem volt bonyolult.
Nézzétek csak :)
Tortalap egy adaghoz:
3 tojás
19 dkg cukor
19 dkg liszt
1 cs. sütőpor
0,75 dl olaj
0,75 dl meleg víz
2 púpozott ek. kakaópor
Ízlés szerint kerülhet bele, 1-1 ek. darált dió, csokidarabok és a narancs vagy citromhéj sem az ellensége ;)
Krém:
4 dl tej
15 dkg cukor
15-20 dkg kókuszreszelék
2 ek. keményítő vagy liszt
némi vanília aroma vagy cukor
15 dkg margarin
Külső díszítés:
500 ml növényi tejszín (pl. meggle cukrászhab)
1-2 cs. habfix
Elkészítés:
A
tortalapokat külön megsütjük, az egyszerűen, csak fakanállal
összekevert hozzávalókból, különböző méretű, sütőpapírral bélelt vagy
kikent formákban. Rácson kihűtjük.
A krémhez, kevés tejben
kikeverjük a cukrot, a lisztet vagy a keményítőt. A többi tejet, a
kókuszt és vanília aromát hozzáadva csomómentesre hűtjük. Diónyi
margarinnal hűlni hagyjuk.
Amikor kihűlt, a puha margarinnal összedolgozzuk.
A
torta lapokat tálra helyezzük. Félbe vágjuk és megkenjük Őket. Így
járunk el egészen a 3. kis lap feléig. Annak a tetejét már nem
krémezzük.
Az előzőleg alaposan lehűtött és habfixszel keményre
vert habbal, egy habzsák segítségével, kedvünk szerint bevonjuk. Lehet
először csak simán átsimítani és a simított alapot díszíteni, ezt
mindenki ízlése szerint döntse el. :)
A tejszínt színeztetjük is, így akár ily módon is feldobhatjuk a tortát. :)
Tehetünk rá marcipán díszeket, szórócukrokat vagy nem ehető torta díszeket. Akár szaloncukor vagy gumicukor is lehet az éke.
Ha
hiszitek, ha nem, a zöld fenyő díszecskék az oldalán, spenóttal
színezett tészták. Persze azokat nem ettük meg nyersen de igazán jól
mutatott!
Legyen nagyon kellemes és békés Karácsonyotok! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése