2013. október 9., szerda

Sörben pácolt, mustáros rántott szelet, kápia paprikával, sütőben sütve

Na igen! Ez a sütőben sütés nagyon bejött nekem.
Rákaptam, mint Gombóc Artúr a csokira! :D
Most azon túl, hogy ott készül a rántott húsi, variálni is elkezdtem az ízvilágot, így született az alábbi recept! :)
Hozzávalók:
1-1,5 kg sertés comb
2-3 dl natúr sör
1 dl mustár
3 tojás, liszt, prézli,  1-2 ek. szezám mag, 2-3 ek. olaj-a panírozáshoz
ízlés szerinti mennyiségű kápia paprika vagy kaliforniai ill. egyéb édes fajta
Elkészítés:
A húst előző nap tisztítjuk, felszeleteljük.
Majd éjszakára a sörbe hagyjuk állni.
Másnap leszűrjük, lecsepegtetjük.
Megsózzuk a húsok mindkét oldalát és jól átkenjük mustárral.
A húst a szokásos módon planírozzuk, annyi különbséggel, hogy a tojásba olaj a prézlibe kevés szezámmag is kerül.
Egy gáztepsire sütőpapírt helyezünk.
Locsolunk rá némi olajat, egyenletesen eloszlatva, majd a húsokat ráfektetjük.
Előmelegített sütőben 175 C°-on elkezdjük sütni.
Mikor kezd sülni, az enyhén sózott paprikát is tegyük mellé.
Ha a panír stabil, már kezd átsülni óvatosan átforgathatjuk őket.
1-11/2 óra alatt készre sütjük.
Frissen tálaljuk.
Köret lehet burgonya, rizs, vagy különböző saláták.
Tanács:
A sütőben ugyanannyi idő alatt készül el, egy-egy adott fajtájú hús, mint amikor natúr sütjük őket.
Tehát a csirke, pulyka hamarabb, a sertés kicsit tovább sül.
A panír az elején képlékenyebb, így ne igen bántsuk, míg nem kezd sülni.
Amikor a panír szép aranyszínű a hús is elkészült.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése