2013. október 9., szerda

Rozmaringos, borsos csirkecomb, polentával, mángold pestoval és sült mángold szárral

Hozzávalók :
csirkecombok igény szerint
só, rozmaring, bors( citrom borsot használtam, tudom ajánlani, de színes borssal is ízletes) 
olaj, víz
mángold szárak, melyek a spárga ízét idézik
Elkészítés:
A combokat megtisztítjuk.
Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk rozmaringgal ízlés szerint.
Kevés olajjal és vízzel sütni kezdjük.
Mikor már majdnem kész, az enyhén sózott mángold szárakat is hozzátesszük és készre, azaz pirosra sütjük.
(ha így is előbb elkészülne nyugodtan vegyük ki a szárakat)
Hozzávalók:
egy szép nagy csokor mángold levél
kb. 6 ek. olíva olaj
3 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint

Elkészítés:
A hozzávalókat(olaj kivételével) mixeljük.
Ezután egy tálba tesszük és belekeverjük az olajat is.
Majd kedvünkre ill. fantáziánk szerint felhasználjuk! ;)
Továbbá kevés bazsalikom és/vagy petrezselyem levéllel, fenyőmaggal, borssal és parmezánnal is gazdagítható

Hozzávalók:
20 dkg kukorica dara, vagy liszt
5 dl víz
2 dkg vaj
Elkészítés:
A sós vizet felforraljuk egy tk. kukorica darával vagy liszttel, hogy ne legyen csomós. 
Ezután hozzákeverjük a többi darát vagy lisztet és sűrű kását készítünk, vigyázva arra, hogy nehogy odaégjen.
Belekeverjük a vajat és kivajazott tálba vagy tepsibe tesszük, hogy megdermedjen.
Szeleteljük, vagy kiszúró formával kiszaggatjuk.
Ha pirítanánk, azt olaj nélküli serpenyőben tegyük.
(Oldalanként kb 2 percig)

Mikor minden elkészült frissen tálaljuk! :)

közöskedd
A recept részt vesz Konyhalál-KözösKedd gyűjteményében



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése