2013. augusztus 3., szombat

Strandpapucs szendvics, sajt egérkével

Kislányomnak szerettem volna a kánikulában, valami testhez álló szendvicset készíteni és kicsit feldobni a kedvét, így a strandpapucs ugrott be elsőre a hűtőmágnesünkről.
Könnyen Beach hangulatot varázsolhatunk gyermekünk tányérjára is!
Ez a szendvics persze felnőtteknek is kedvére való lesz, egy baráti összejövetel alkalmával. Gyermekeink szülinapi zsúrjára is remek ötlet!
Ráadásként pedig sajtegerecskéket is tehetünk a tányérokra, ami plusz cukiság a szendvics mellé.
Hozzávalók egy párhoz:
4 szelet toast kenyér
vaj,
szalámi, 1/2 tojás, savanyú, vagy friss zöldség,
majonéz, ketchup, vagy bármilyen szósz, ami otthon található.
 Én most hamburger szószt tettem bele, amit nagyon szeret a kislányom.
4 db újhagyma szára, amiből a papucs pántja készül, 1-1 koktélparadicsom lesz a pánt dísze.
Továbbá a sajtegérkéhez:
1 kockasajt, 2 szem bors, 1 koktélparadicsom, metélőhagyma bajusznak, farkincának
Elkészítés:
Egy kis jegyzet lapra megrajzoljuk a papucs formánkat, a kenyér méretéhez igazítva.
Az egy sablonnal elkészíthetjük az összeset, hisz csak meg kell fordítani, mikor a jobb vagy bal papucska készül.
Közben, forró vízben odatéve, 15 perc alatt, keményre főzzük a tojást.
A kész kenyérkéket megkenjük vajjal, megtöltjük szalámival, 
uborkával vagy paprikával. 
Én egy kis savanyított cukkini szeletkét csempésztem bele.
Rákerül a tojás, a szósz és rátesszük a felső szeletet.
Persze mindenből vékony és kicsi szeleteket teszünk a mini szendvicsbe, hogy rátudjuk tenni a tetejét.
4 hagymaszárat méretre igazítva, a tetejére helyezünk, ami a papucs pántja lesz, kis paradicsommal díszítve.
Ezzel a strandpapucs el is készült.
A kis egérkéhez nem kell sok minden, csupán helyére kerülnek a bors szemecskék, a paradicsom nózi, a metélőhagyma farkinca és bajuszkák  
és már cincoghatnak is a tányéron:)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése