Az bizony és ráadásul milyen finom!!!
Nem fintorogni, tessék kipróbálni!! ;)
Hozzávalók:
35 dkg liszt+ kb. 5 ek.-nyi
3 egész tojás
10 ek. cukor
10 ek. étolaj
1 cs. szalalkáli
1 kis doboz sűrített paradicsom
Krém:
6 dl tej
2 cs. vaníliás pudingpor
18 dkg cukor
2 cs. vaníliás cukor vagy pár csepp vanília eszencia
15 dkg margarin
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk a 35 dkg liszttel, melyhez ha már összeállt a tészta további , kb. 5 ek. lisztet adunk, fokozatosan adagolva, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
20 percet pihentetjük, majd 3 lapot sütünk belőle, sütőlapon vagy egy tepsi hátulján.
A tepsit minden sütés előtt enyhén margarinoztam és liszteztem.
Sütési hőfok: 175 C° és kb. 10 perc alatt kész egy lap.
Míg hűlnek a lapjaink, addig elkészítjük a krémet.
Kevés tejben, némi cukorral kikeverjük a pudingokat és a többi tejhez adva a maradék cukorral és vaníliás cukorral, kis lángos, sűrűn kevergetve, készre főzzük.
Amikor kihűlt, a puha margarint is hozzáadjuk és géppel összedolgozzuk.
Két lapra kell beosztanunk a mennyiséget.
Az alsó és a második rétegre kerül krém.
A felsőt pedig porcukorral szórjuk (ebben az esetben szeletelés után másnap)vagy csokimázzal
(1 tábla bevonó+ 2 ek. olaj) vonjuk be még frissen,
majd másnapig hűvös helyen pihentetjük, hogy a szalalkáli végezze a dolgát.
Tetszőleges formára szeleteljük.
Másnap már Isteni puha!
Tipp:
A szalalkálit nem respektáló háziasszonyok, próbálkozhatnak sütőporos változatával is.
Sütés után óvatosan bánjunk a lapokkal, mikor a sütőlapról leválasztjuk ill. rétegezésnél is,
mert könnyen törhet!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése