Hozzávalók:
1 db padlizsán
250 g csiperke gomba (én barna csiperkét használtam)
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kk. citrombors
1/4 citrom leve vagy ugyanennyi citromlé
só és fehér bors, ízlés szerint
200 ml főzőtejszín
2 tk étk. keményítő
olaj, víz
Elkészítés:
A hagymát csíkokba vágjuk a fokhagymát kockázzuk és felöntjük némi olajjal.
A gombát megtisztítjuk és szeleteljük,
a padlizsánt megpucoljuk és kockázzuk majd mindkettőt a hagymára dobjuk és megpirítjuk az olajon.
Mikor kicsit megpirult megsózzuk, amitől levet engednek a zöldségek.
Egy kevés vizet még öntünk alá, majd hozzáadjuk a fűszereket és a citromlevet.
Mikor puha beleöntjük a tejszín egy részét, 1/2 dl félretéve, melybe kikeverjük a keményítőt. Ha már forrni kezd a tejszín, hozzáöntjük a keményítős részt is és egy forrás után el zárjuk.
Sós olajos vízben kifőtt tésztával tálaljuk.
A szósz, 500 g tészta kísérőjeként alkalmas mennyiség.
Tipp:
A szósz további fűszerei lehetnek, bazsalikom, oregánó,
A tetejére pedig bármilyen sajt is kerülhet tálaláskor!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése