2013. július 1., hétfő

Májgombóc vagy galuska




 Hozzávalók:
500 g máj 
(csirke, sertés ki milyet szeret jobban, ha pedig több lesz, mint szeretnénk., lefagyaszthatjuk nyugodtan legközelebbre)
1 közepes fej hagyma
1 egész tojás
kevés olaj és zsemlemorzsa
só, fekete bors, 
petrezselyem

A májat megtisztítom.
A kockára vágott hagymát az olajon megpirítom.
A kissé meghűlt hagymát a májjal tojással, sóval, borssal és az összevágott petrezselyemmel együtt turmixgépbe tesszük.
Miután összeturmixoltuk hozzákeverjük a zsemlemorzsát, hogy kicsit sűrűbb állagot kapjunk.
Pihentetjük egy 1/2 órát mialatt meglátjuk mennyit dagadt a zsemlemorzsa, ha szükséges még tehetünk bele.
Nincs más hátra , mint megfőzni, amit lehet levesbe vagy vízbe kb. 20 perc alatt..
Ha galuskák készítünk kanállal szaggassuk , ha gombócot, akkor vizes kézzel formázzunk belőle igény szerinti méretű gombócokat.
Ez utóbbi időigényesebb de a család kedvéért igazán megéri.
Nagyon finom különböző húslevesekbe és zöldeskékesekbe.
Mi ebbe a karalábélevesbe 
nagyon szeretjük, annak receptjét a linkre kattintva tekinthetitek meg.

Tipp: a hagyma megpirítás a elhagyható, nyersen kissé felkockázva is mehet a turmixba az olajjal együtt. Botmixerrel is végezhetjük a műveletet.

  Szani konyhája a facebook-on is!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése